La nostra història

El col·legi Sant Pau va començar a estudiar la seva aplicació el curs 2014-15, a on a més es va formar exhaustivament a diferents docents que pilotarien el disseny i aplicació del mindfulness a nivell educatiu. Aquell mateix curs es va dissenyar un pla pilot experimental per a diferents cursos i etapes

El cursos 2015-16 i 2016-17 es va implementar i mesurar l’impacte d’aquest pla als diferents cursos que es va dur a terme.

Arran dels bons resultats del pla pilot, el curs 2017-18 es desenvolupa la primera fase del pla “Edumindfulness®” en la que d’una banda es forma els professionals docents d’educació infantil; i, de l’altra el Pla Pilot Experimental es millora, es complementa i es fa genèric a l’etapa educació infantil. Aquell mateix curs ja s'aplica edu-MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) al Batxillerat de l'escola i com a curs de formació a "l'escola de famílies"

El curs 2018-19 comença a funcionar Edumindfulness a educació infantil i educació primària. El curs 2021-22 s'inicia a l'Educació Secundària Obligatòria.

El Mindfulness a nivell educatiu: Edumindfulness®

Les nostres activitats

Així doncs, a batxillerat s'aplica un programa específic basat en el Mindfulness per reduir l'estrés escolar. A educació infantil l’edumindfulness consisteix a endinsar-se en la capacitat d’atenció plena dels alumnes amb diferents activitats fonamentades en la respiració, l’atenció visual i al moviment corporal. A eduació primària s'adapten les activitats de centrament (atenció, stretching...) i s'inicia la pràctica de la meditació guiada. I a l'ESO s'aprofundeix en la tècnica i usos del Mindfulness.

Aquestes activitats incorporades en l’estimulació diària permeten assolir els beneficis assenyalats del Mindfulness per als nostres alumnes.

Per a conèixer més sobre el projecte, no dubtis a contactar amb nosaltres i concertar una visita personalitzada